Розробники кухонного приладдя постійно вдосконалюють свої творіння, полегшуючи роботу на кухні. Іноді, достатньо дотримуватися рекомендацій виробника щодо експлуатації, щоб досягти довговічної служби. Але, вибір настільки великий, що багато виробників конкурують лише за рахунок зниження вартості виробу, через що сковорода з алюмінію набуває ряд мінусів:
- Стає менш міцною.
- Деформується.
- Тонке внутрішнє покриття швидко стирається.
Уникнути розчарувань на початковому етапі можна, завдяки ретельному підходу при покупці
Алюмінієві сковорідки зручні, практичні, мало важать. Залежно від кулінарних цілей, обирається відповідна форма сковороди, висота бортиків. Далі слід звернути увагу на наступні критерії:
- Дно виконане з покриттям або без.
- Товщину дна і стінок (не менше 5мм).
- Вид плити (для індукційних обирають спеціальний посуд).
- Якість покриття.
Як доглядати за сковородою, щоб приготування було в задоволення
Алюміній без додаткового покриття – пористий матеріал, який піддається швидкому утворенню подряпин. Їжа на такій сковороді пригорає. Єдиним порятунком є попередня підготовка сковороди після покупки. Слід прокалити її з додаванням солі та рослинної олії протягом кількох хвилин для утворення захисної плівки. Це не панацея, такі сковороди недовговічні.
Тефлон і кераміка легко очищаються без використання жорстких губок, соди, інших агресивних засобів, які можуть зіпсувати шар.
Керамічне покриття витримує великі температури нагріву, чим вигідно відрізняється від побратима. Але нагрівати або охолоджувати такий посуд слід плавно, уникаючи різких перепадів.
Головне правило: не використовувати металевих ложок, лопаток при приготуванні.
Після дбайливого миття, з інвентарю видаляється волога. Складати сковороди одну в одну не рекомендується, щоб нічого не стикалося з дном і внутрішніми бортиками посуду.



















