Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Барний шейкер: як вибрати і правильно використовувати

Змішувати різні інгредієнти і створювати смачні коктейлі – це особливе мистецтво, яким володіють усі досвідчені бармени. Однак, незалежно від рівня професіоналізму бармена, без спеціального шейкера для приготування напоїв, жоден коктейль не вийде.

шейкери для коктейлів

Цей барний інвентар використовується не тільки для приготування різноманітних алкогольних і безалкогольних напоїв, але й для виготовлення білкового харчування, що дуже затребуване серед спортсменів.

Більшість сучасних коктейльних шейкерів виготовляються з нержавіючої сталі, іноді частково застосовують скло. Спортивні шейкери виробляють з пластику або силікону, завдяки невеликій вазі, такий стакан зручно брати з собою на тренування або на пробіжку.

Види барних шейкерів

Шейкер для коктейлів являє собою невеликий пристрій, що складається з декількох ємностей, щільно прилеглих одна до одної. Всього розрізняють такі різновиди приладів, як:

  • Шейкер європейський або коблер - пристрій, що складається зі стакана, кришки і сита (стрейнера). Цей пристрій може бути виготовлений, як з нержавіючої сталі, так і з пластику, а також мати різноманітні розміри і форми. Цей шейкер надійний і простий у використанні, необхідно лише налити в ємність всі інгредієнти і щільно закрити ковпачком.
  • Бостонський (американський) - складається зі скляного і металевого стакана, без ситечка. Стакани накладаються один на одного і мають свої певні функції. Металева ємність є основою і має більший об'єм, в основному в неї поміщають кубики льоду, а в скляну колбу наливають інші складові. У цьому шейкері коктейлі готуються набагато швидше, але для роботи з ним потрібен певний досвід і навички.
  • Французький (континентальний) – металева ємність з куполоподібною кришкою, без стрейнера. Це досить стильний і простий у використанні пристрій, однак вимагає великих зусиль і часу для приготування коктейлів, тому рідко використовується професійними барменами.
  • Електричний – пристрій, що не вимагає фізичних зусиль, яке за своєю конструкцією схоже на блендер. Найчастіше використовується в домашніх умовах або для приготування спортивного харчування.

Головним критерієм при виборі шейкера є зручність використання і практичність. Вибираючи виріб з металу, зверніть увагу на товщину стінок, вони повинні бути не менше 2-3 мм, так як більш тонкі стінки призведуть до замерзання стакана і його утрудненого відкривання. Об'єм ємності шейкера може варіюватися від 300 до 900 мл, для спортивного харчування краще вибирати стакани об'ємом 500 мл.

Як використовувати коктейльний шейкер

шейкер барнийДля того щоб використовувати шейкер барний не обов'язково бути професійним барменом, достатньо виконати не складні дії в точній послідовності.

На дві третини, за допомогою ложки наповніть чашу колотим льодом. Потім залийте основні складові, при цьому в першу чергу беруться щільні інгредієнти, такі як: фреш, сиропи, а потім алкоголь.

Закривши герметично кришку, вміст необхідно сильно струсити протягом 10-20 секунд. Довше збовтувати напій не слід, так як лід розтане, і коктейль буде занадто водянистим.

Тепер залишилося перелити готовий коктейль у бокал, однак не забувайте використовувати ситечко, щоб відфільтрувати рідину від льоду, м'якоті фруктів і піни.

При приготуванні коктейлів не забувайте про сумісність продуктів, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Також не рекомендовано використовувати газовані рідини, так як при додатковому струшуванні, напій може втекти зі стакана.