Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

5 основних правил ресторанного етикету

До походу в ресторан потрібно готуватися заздалегідь. Важливо не тільки підібрати вбрання для урочистого заходу, але й згадати правила ресторанного етикету. Експерти спеціалізованого інтернет-магазину посуду «Баритон» підготували для вас добірку актуальних рекомендацій про те, як поводитися в ресторані.

Хто першим заходить у ресторан?

Перед відвідуванням обраного закладу чоловік бронює столик заздалегідь і, за можливості, приходить на місце зустрічі за 15 хвилин до призначеного часу.

Правила етикету свідчать, що першим заходить у ресторан чоловік, а за ним слідує його дама. Якщо ж людина запрошує гостей на своє свято або виступає ініціатором посиденьок, саме вона повинна увійти першою.

На вході відвідувачів зустрічає адміністратор або метрдотель, який проводить компанію до потрібного столика. У зимову пору верхній одяг обов'язково потрібно здати в гардероб.

b5a61d07bab033c40ab9a75688b826bf.jpgПосадка

Чоловік завжди відсуває стілець для посадки своєї супутниці. Цим також може зайнятися чоловік-офіціант, який обслуговує столик.

Поза за столом повинна бути рівною. Заборонено класти лікті на поверхню стільниці. Коліна устеляються спеціальною серветкою, яка обов'язково буде розміщена на столі обслуговуючим персоналом під час сервірування. Якщо необхідно відлучитися до бару або в туалет, текстиль слід покласти на стілець.

Викладати на стіл телефон, ключі, сумочку або інші дрібниці не рекомендується. Основи поведінки передбачають розташування аксесуарів на стільчику.

Замовлення страв

У будь-якій ситуації першочерговий вибір кулінарних шедеврів надається прекрасній половині людства або гостям. Бажаєте покликати офіціанта? Не свистіть, не кричіть і не видавайте будь-які інші гучні звуки. Кивка головою або підняття руки буде цілком достатньо для того, щоб на вас звернули увагу.

Як поводитися зі столовими приборами?

bb5cb29b0910b9bbee7aee69ad821289.jpg

Багато відвідувачів закладів сфери HoReCa побоюються, що не зможуть правильно використовувати столові прибори. Насправді в сервіруванні столу завжди простежується логіка.

Керуйтеся наступними нюансами:

  • столові прибори викладені в порядку подачі страв;
  • розмір ложок і виделок найчастіше відповідає об'єму тарілки, в якій буде винесено страву;
  • для рибних страв використовують ніж, що нагадує лопатку, і виделку з короткими зубцями;
  • перед подачею фруктів і десертів відбувається зміна приборів.

Ніж завжди тримають у правій руці. Не варто наповнювати повністю ложку їжею. Це вважається моветоном.

Прийом їжі

Прийому їжі в правилах етикету ресторану відводиться особлива роль. Страви на ваш столик офіціант приносить по мірі готовності. Намагайтеся не починати їсти поданий кулінарний шедевр, якщо вашим супутникам не своєчасно подали замовлену ними їжу.

Правила поведінки в ресторані в процесі їжі:26718fbcb6a0f81408b342c166976cbf.jpg

  • заборонено дути гарячу їжу і випльовувати кісточки;
  • вживати їжу з чужої тарілки або келиха — також табу;
  • не використовуйте особисті прибори для накладання загальних страв;
  • не розмовляйте з набитим ротом і намагайтеся не видавати неприємного чавкання під час їжі;
  • відріжте маленький шматочок від основної страви, і тільки після його вживання, можете нарізати ще;
  • відлучаючись на час, потрібно розмістити прибори на тарілці паралельно один одному.

Дотримуватися норм поведінки не так вже й складно. Дотримуючись правил етикету, ви обов'язково справите потрібне враження на своїх супутників!