Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Як укомплектувати домашній бар

Власний домашній бар з добре підібраною колекцією алкоголю — це престижно. Тим, хто часто збирає у себе гостей, він просто необхідний. Для його облаштування не обов'язково мати великі апартаменти і багато грошей.

За допомогою бару можна в будь-якому просторі створити окрему зону відпочинку. Грамотне оформлення зробить цю частину приміщення дуже оригінальною і стильною. Щоб задум увінчався успіхом, необхідно знати, які інструменти потрібно придбати, як правильно вибрати сиропи для коктейлів і базовий алкоголь.

Основні барні інструменти

Підбирати барні інструменти та інвентар слід відповідально. Якість приготованих напоїв часто залежить від їх властивостей. Добре, коли все це виконано в одному стилі, поєднується з інтер'єром дому. Якщо задумано виконати бар в якомусь одному тематичному напрямку, то всі елементи в його оформленні повинні відповідати цій ідеї.

До основних барних інструментів належать:барний інструмент

  • шейкер;
  • джигер;
  • стрейнер;
  • барна ложка.

Головною складовою барного інвентарю є шейкер. У ньому готують коктейлі шляхом струшування інгредієнтів. Для домашнього бару цілком підійде прилад невеликого розміру з вбудованим фільтром — коблер. З ним легко впоратися однією рукою навіть не маючи досвіду.

Великий шейкер барний на 800 мл, званий бостонським, використовують професіонали. Він збирається швидше, є прозорий стакан, що зводить до мінімуму помилки при змішуванні. Його не заклинює, оскільки конструкція вкрай проста.

У процесі приготування коктейлів не обійтися без джигера. Він дозволяє точно відміряти порцію напою. Об'єм барного інструменту знаходиться в межах від 0,5 до 2 унцій. Джигери, об'єм яких вимірюється в метричній системі, мають стандартний об'єм 40, 50, 60 мл. Зустрічаються мірні стаканчики з вимірювальною шкалою в см.

Фільтр потрібен для отримання коктейлів однорідних за консистенцією, затримання льоду в шейкері. Найбільш зручним є стрейнер з пружинкою, що забезпечує щільне прилягання до ємностей різного діаметра. Більш ефектно виглядають стрейнери безпружинні, хоча вони менш практичні.

Важлива для комплектації бару дрібна утвар, зокрема, барна ложка, мадлер, штопор. У ложки для бару довга ручка, що дозволяє виконувати змішування у високих стаканах. Основа у неї, частіше за все, плоска, а рукоять спіралеподібна. Мадлер — товкушка з зубчиками, використовують, якщо потрібно давити ягоди, фрукти, зелень.алкоголь для бару

Потрібні також келихи трьох видів:

  1. високі хайболи для тропічних коктейлів, газованих фіззів;
  2. товстостінні рокси для олд-фешнд, негроні;
  3. V-подібні на ніжках, призначені для мартіні, манхеттен.

Для зняття проб знадобляться чарки для лікеру. По них можна розлити порцію коктейлю одразу для кількох осіб.

Базовий алкоголь для бару

У мінімальний набір алкоголю для домашнього бару входить:
  • віскі шотландський, американський;
  • ром золотий, світлий, темний;
  • горілка, джин;
  • вермут червоний італійський, сухий французький;
  • херес або порто;
  • абсент;
  • лікер апельсиновий;
  • вино ігристе просекко;
  • настоянка гірка — кампарі, фернет, апероль.

Все це необхідно для приготування класичних коктейлів.

Барні закускибарні закуски

Існують певні страви, що вважаються ідеальними барними закусками. Перш за все, до них належать солоні горішки, риба в клярі або паніровці, сухарики, чіпси, сир, м'ясо, курячі палички. Добре підходять рулети в лаваші, канапе, бутерброди, креветки, тарталетки, різні копченості.

Рецепти таких закусок бувають простими і складними. Другі довше готувати, але виходить безсумнівно смачніше. До них належать запечені в духовці курячі крильця, сирні кульки з ніжною начинкою всередині, цибулеві кільця фрі, часникові грінки.

Інтернет-магазин BARYTON має великий асортимент барного інвентарю. Крім основних інструментів тут є відра для льоду, шампанського, ситечка, стрейнери, чаші для шампанського, багато іншого.