Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Барний інвентар

Барна стійка в ресторані — це мекка приготування різноманітних коктейлів і подачі спиртних напоїв. Деякі відвідувачі віддають перевагу саме їй, не сідаючи за столик. Їм подобається спостерігати за приготуванням слабоалкогольних і гарячих напоїв або просто швидко випити чашечку ароматного еспресо під час обідньої перерви. Саме тому барний інвентар повинен бути специфічним, стильним і першокласним.

Що входить до барного інвентарю?Інвентар для бару

Для того щоб барменом або баристом була дотримана вся технологія приготування напоїв, потрібно придбати спеціальні барні приналежності. До них відносять:

  • шейкер для змішування коктейлів;
  • барні склянки з потовщеними стінками (ємність 350—800 мл);
  • мірний стаканчик;
  • спеціальну коктейльну ложку з подовженою ручкою;
  • ситечко, призначене для відділення льоду;
  • мадлер, який нагадує товкач (дозволяє розтовкти м'яту та інші інгредієнти коктейлю);
  • ковпачки на пляшки, звані гейзерами;
  • сквізер для вичавлювання соку;
  • штопор і барний ніж;
  • ріммер для моментального створення цукрової або солоної кромки навколо обідка фужера;
  • відерце і щипці для льоду.

Багато з цих пристосувань виготовляються з нержавіючої сталі та міцного загартованого скла.

Склянки для подачі приготованих коктейлів

Також рестораторам потрібно закупити наступні види виробів зі скла:

  • келихи для коньяку і віскі;
  • винні фужери;
  • стопки і чарки;
  • склянка хайболл і Олд Фешн;
  • подовжені фужери для шампанського;
  • пивні келихи;
  • келихи для айріш-кави;
  • склянки харіфейн для подачі тропічних коктейлів;
  • і деякі інші варіанти.

При виборі обов'язково враховується специфіка закладу.

Поради щодо забезпечення бару від магазину «Баритон»

Барний інвентар завжди купується з запасом. Розрахуйте кількість барменів, які одночасно працюють за барною стійкою. Необхідні для них приналежності помножте в 1,5 рази. Скляний посуд також повинен закуповуватися з урахуванням коефіцієнта 1,3–1,5. Для його розрахунку орієнтуйтеся на вечір п'ятниці. Не забудьте врахувати, що частина посуду буде знаходитися на столах відвідувачів, а частина в мийці. На бій, як правило, відводять 20%.

Придбайте скляні предмети і барний інвентар у відомих виробників. Обов'язково перевіряйте наявність сертифікатів якості та гігієнічних висновків. Слідкуйте за тим, щоб кромка склянок, келихів і фужерів була рівною, а стик ніжки і чашечки не мав сколів, зазубрин і задирок. Бажано вибирати посуд з міцного загартованого скла.