Барна стійка в ресторані — це мекка приготування різноманітних коктейлів і подачі спиртних напоїв. Деякі відвідувачі віддають перевагу саме їй, не сідаючи за столик. Їм подобається спостерігати за приготуванням слабоалкогольних і гарячих напоїв або просто швидко випити чашечку ароматного еспресо під час обідньої перерви. Саме тому барний інвентар повинен бути специфічним, стильним і першокласним.
Що входить до барного інвентарю?
Для того щоб барменом або баристом була дотримана вся технологія приготування напоїв, потрібно придбати спеціальні барні приналежності. До них відносять:
- шейкер для змішування коктейлів;
- барні склянки з потовщеними стінками (ємність 350—800 мл);
- мірний стаканчик;
- спеціальну коктейльну ложку з подовженою ручкою;
- ситечко, призначене для відділення льоду;
- мадлер, який нагадує товкач (дозволяє розтовкти м'яту та інші інгредієнти коктейлю);
- ковпачки на пляшки, звані гейзерами;
- сквізер для вичавлювання соку;
- штопор і барний ніж;
- ріммер для моментального створення цукрової або солоної кромки навколо обідка фужера;
- відерце і щипці для льоду.
Багато з цих пристосувань виготовляються з нержавіючої сталі та міцного загартованого скла.
Склянки для подачі приготованих коктейлів
Також рестораторам потрібно закупити наступні види виробів зі скла:
- келихи для коньяку і віскі;
- винні фужери;
- стопки і чарки;
- склянка хайболл і Олд Фешн;
- подовжені фужери для шампанського;
- пивні келихи;
- келихи для айріш-кави;
- склянки харіфейн для подачі тропічних коктейлів;
- і деякі інші варіанти.
При виборі обов'язково враховується специфіка закладу.
Поради щодо забезпечення бару від магазину «Баритон»
Барний інвентар завжди купується з запасом. Розрахуйте кількість барменів, які одночасно працюють за барною стійкою. Необхідні для них приналежності помножте в 1,5 рази. Скляний посуд також повинен закуповуватися з урахуванням коефіцієнта 1,3–1,5. Для його розрахунку орієнтуйтеся на вечір п'ятниці. Не забудьте врахувати, що частина посуду буде знаходитися на столах відвідувачів, а частина в мийці. На бій, як правило, відводять 20%.
Придбайте скляні предмети і барний інвентар у відомих виробників. Обов'язково перевіряйте наявність сертифікатів якості та гігієнічних висновків. Слідкуйте за тим, щоб кромка склянок, келихів і фужерів була рівною, а стик ніжки і чашечки не мав сколів, зазубрин і задирок. Бажано вибирати посуд з міцного загартованого скла.



















