Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Бокал для віскі - як вибрати та використовувати

келихи для віскіВіскі відноситься до елітних спиртних напоїв, тому і посуд для нього потрібен особливий. Дуже багато залежить від візуального сприйняття форми судини. Правильно підібрані келихи для віскі підкреслять витончений смак і статусність господаря, більш повно передадуть смаковий букет випитого.

Які бувають види келихів під віскі

Експерти рекомендують використовувати різні склянки для віскі для різних його сортів. Кожен тип посуду має свої особливості, обумовлені традиціями вживання. Одні з них призначені для коктейлів, інші — для дегустації, треті — для великих цінителів, які хочуть не просто пити віскі, а повільно насолоджуватися його смаком і ароматом. Найбільш відомими є наступні типи:

  1. Shot glass. З цього посуду вживають традиційні сорти. Форма може бути різною, місткість — не більше 40 мл. Випивають алкогольний напій за один ковток.
  2. Tumbler або Має товсте дно, його можна купити в Україні, для частування гостей Шотландськими та Ірландськими сортами з льодом або в чистому вигляді. Об'єм — максимум 200 мл. Часто алкоголь у такому посуді подають у барах.
  3. Має звужений верх, що дозволяє концентрувати пари вмісту. Підходить цей келих для віскі у випадку дегустації, вживання якісних складних напоїв. Об'єм — 100 мл.
  4. Своєю формою нагадує тюльпан. Подають під односолодові з насиченим ароматом сорти. Об'єм — приблизно 100 мл.
  5. Його форма нагадує келих Tulip, але він вищий, а цибулинна форма не так яскраво виражена. Подають, коли частують складними сортами, основою яких є ячмінний солод. Об'єм — до 150 мл.

Оскільки цей алкоголь виробляють за різними технологіями, застосовуючи різну сировину, кожен вид відрізняється власним характером. Якими б не були назви келихів, від них вимагається одне — підкреслити характер конкретного сорту.

Як правильно подавати віскі

склянки для віскі

Недостатньо вибрати правильну склянку, головне, потрібно пам'ятати, що цей алкоголь не подають до їжі. Його пропонують після десертів, кави. Якщо гості п'ють напій у поєднанні з льодом, не потрібно всім класти його в склянки під віскі, краще поставити на стіл спеціальне відерце і щипці. Якщо такої посуди немає, підійде келих і чайна ложка.

Оптимальна температура для алкоголю — 18-21⁰. Перегрітий — буде віддавати спиртом, дуже холодний — не розкриє себе повністю. Подавати напій краще в графині. Іноді алкоголь розбавляють водою без газу, зазвичай міцність його перевищує 50⁰.

Наш інтернет магазин пропонує великий асортимент посуду, в т.ч. всі види келихів для різних випадків.