Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Як підібрати розміри тарілок для сервірування столу

Щоб провести прийом на вищому рівні, одного, навіть ідеального, меню мало. Необхідно засвоїти мистецтво сервірування з усіма його правилами, нюансами. Почати потрібно з підбору тарілок, тарілки в Україні представлені в величезному асортименті.

Види та призначення столових тарілок

Щоб організувати бездоганний стіл, доведеться витратитися і замовити тарілки в інтернет-магазині. Оскільки кожна має своє призначення, знадобиться кілька видів. Ставити страви безпосередньо на стіл не прийнято. Для цього існує сервірувальна тарілка. Вона досить велика і плоска. Призначення — захист столу від прямого контакту поверхні з гарячим, від плям, крихт.

тарілки в україні

На підставочному посуді розміщують набори тарілок для основних страв, але тільки не десерту. Кожна з них відрізняється розміром, формою:

  1. Для подачі супу. Має заглиблену форму, діаметр — 180-240 мм. Подають перше, як правило гаряче.
  2. Столова. Має середній розмір (до 320 мм), плоска.
  3. Для закусок. Потрібно купити столові тарілки великі, маленькі. Використовують для сиру, закусок. Перші в діаметрі до 320 мм, ставлять на загальний стіл. Другі — 200-220 мм. На них подають порційні закуски.
  4. Глибокі. В діаметрі від 260 до 320 мм, заглиблені в центрі. Такі тарілки купити недорого цілком можливо. Вони знадобляться для пасти.
  5. Під рибу. Форма у посуду витягнута до країв, вузька. Довжина — 330-380 мм.
  6. Пиріжкова. Діаметр всього 180 максимум. Цей посуд застосовується при подачі борошняного.
  7. Десертна. Діаметр — середній (200 мм). Призначення — десерти, фрукти. Відрізняється хвилястим візерунком або яскравим малюнком на обідку.
  8. Плоска страва, розмір — до 450 мм по діагоналі. Розміщують м'ясо, рибу, канапе. Форма — будь-яка.
  9. У вигляді раковини — кокіль. Подають морепродукти.
  10. Ікорна. Діаметр 100-150 мм, але глибока. Такі столові тарілки купити можна, якщо передбачається подача ікри.

Окрім цього потрібна чашка для води — глибока, в неї наливають ароматизовану воду. Знадобиться, якщо на столі є їжа, яку їдять руками.

Правильно підібраний столовий посуд, допоможе вигідно подати страву, отримати задоволення не тільки від її смаку, але й вигляду.

купити столові тарілки

Який матеріал тарілок найпрактичніший

Сервірувальні предмети виготовляють з різних матеріалів: порцеляни, фаянсу, кришталю, скла, кераміки. Найбільш витонченими вважаються напівпрозорі столові тарілки з порцеляни, їх подають у дорогих закладах. До них підійде порцелянова цукорниця, половник з такого ж матеріалу.

Максимально практичними є столові прибори з нержавійки. Вони пристойно виглядають, їжу в них можна гріти. Все ж для вражаючого святкового столу краще порцеляна, кришталь, скло, кераміка.

В інтернет-магазині компанії «Баритон» присутній широкий асортимент приборів, посуду всіх видів, з усіляких матеріалів. Завжди допоможемо підібрати, відповідний до випадку, варіант.