Як відомо, коктейлі бувають алкогольними і безалкогольними. В літню пору і ті, і інші напої прекрасно втамовують спрагу. Вони радують смакові рецептори гармонійним поєднанням соку, фруктів, прянощів і розкриваються незвичайним післясмаком. Піна Колада, Лонг Айленд, коктейль Маргарита та багато інших барних шедеврів з легкістю можуть бути приготовані в ресторанних або домашніх умовах. Експерти інтернет-магазину стильного посуду та барних приладь «Баритон» підготували для вас добірку найкращих рецептів коктейлів.
Рецепти популярних коктейлів
Приготування коктейлів — це ціла процедура, яка не обходиться без спеціального барного інвентарю. Для цього використовують шейкер, блендер, барну ложку, ситечко, мадлер, льододробильник та багато іншого. Кожен коктейль, отриманий змішуванням кількох інгредієнтів, подають у скляному посуді (склянках, фужерах, келихах і навіть креманках). Алкогольні коктейлі часто декорують фруктами, м'ятою та прянощами.
Апероль коктейль (шприц)
Займає почесне місце серед популярних коктейлів у Європі. Він був створений у сонячній Італії. Має гіркуватий смак з мандариновими нотками.
Склад коктейлю:
- 40 мл аперолю;
- 60 мл сухого шампанського;
- мінеральна вода з газом (можна замінити на фанту або спрайт) — 20 мл;
- часточка апельсина;
- лід.
Цей легкий алкогольний напій готується просто. Найбільший келих для вина заповнюють льодом. У ємність поміщають ігристе, а потім тонкою цівкою вводять апероль. Додають воду і перемішують. Подають з трубочкою, прикрасивши склянку часточкою апельсина.
Безалкогольний мохіто в спекотний зной: робимо домашні коктейлі в два рахунки
Мохіто вважається популярним прохолоджувальним напоєм із солодкувато-пряним присмаком. Він чудово тонізує в спекотну пору року. Готується за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 150 мл газованої води «Спрайт»;
- кілька кубиків льоду;
- ½ лайма;
- свіжа м'ята;
- 50 мг цукру.
У воду (100 мл) додають цукор. Суміш проварюють на слабкому вогні з метою отримати сироп. У великий стакан для молочних коктейлів поміщають нарізаний часточками лайм і листя м'яти, заливають цукровим сиропом і розтирають вміст склянки товкачиком. Келих доверху наповнюють подрібненим льодом, потім заливають спрайтом.
Методи приготування коктейлів
Як зробити коктейль, щоб він вийшов дійсно смачним? Існує безліч варіантів приготування напою:
- Білд. Усі інгредієнти комбінуються в посуді для подачі напою. У техніці «побудова» готують Криваву Мері, Викрутку та інші мікс-дрінки. Методика «нашарування» передбачає наявність знань про щільність алкоголю (Б-52). Для вичавки соку з фруктів і ягід використовують малдер (товкачик). Таким способом готують Мохіто.
- Стір. Передбачає змішування інгредієнтів в окремій посудині, розмішування їх барною ложкою і проціджування рідини через сито.
- Шейк. Напої готують у шейкері.
- Бленд. Передбачає, що коктейлі роблять у блендері. Наприклад, Піна Колада і фруктовий смузі виробляються шляхом змішування інгредієнтів у чаші спеціального апарату.
Хочете, щоб ваш cocktail-напій був божественним? Тоді придбайте на сторінках інтернет-магазину «Баритон» все найнеобхідніше для приготування справжніх тонізуючих і ароматних шедеврів бармена.



















