Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Як приготувати літній освіжаючий коктейль?

Як відомо, коктейлі бувають алкогольними і безалкогольними. В літню пору і ті, і інші напої прекрасно втамовують спрагу. Вони радують смакові рецептори гармонійним поєднанням соку, фруктів, прянощів і розкриваються незвичайним післясмаком. Піна Колада, Лонг Айленд, коктейль Маргарита та багато інших барних шедеврів з легкістю можуть бути приготовані в ресторанних або домашніх умовах. Експерти інтернет-магазину стильного посуду та барних приладь «Баритон» підготували для вас добірку найкращих рецептів коктейлів.

Рецепти популярних коктейлів

Приготування коктейлів — це ціла процедура, яка не обходиться без спеціального барного інвентарю. Для цього використовують шейкер, блендер, барну ложку, ситечко, мадлер, льододробильник та багато іншого. Кожен коктейль, отриманий змішуванням кількох інгредієнтів, подають у скляному посуді (склянках, фужерах, келихах і навіть креманках). Алкогольні коктейлі часто декорують фруктами, м'ятою та прянощами.

Апероль коктейль (шприц)76775bcef2789d16f2c23b7b661116cc.jpg

Займає почесне місце серед популярних коктейлів у Європі. Він був створений у сонячній Італії. Має гіркуватий смак з мандариновими нотками.

Склад коктейлю:

  • 40 мл аперолю;
  • 60 мл сухого шампанського;
  • мінеральна вода з газом (можна замінити на фанту або спрайт) — 20 мл;
  • часточка апельсина;
  • лід.

Цей легкий алкогольний напій готується просто. Найбільший келих для вина заповнюють льодом. У ємність поміщають ігристе, а потім тонкою цівкою вводять апероль. Додають воду і перемішують. Подають з трубочкою, прикрасивши склянку часточкою апельсина.

Безалкогольний мохіто в спекотний зной: робимо домашні коктейлі в два рахунки

Мохіто вважається популярним прохолоджувальним напоєм із солодкувато-пряним присмаком. Він чудово тонізує в спекотну пору року. Готується за кілька хвилин.a44d6c987dc3205c87fb61cfa5f58768.jpg

Інгредієнти:

  • 150 мл газованої води «Спрайт»;
  • кілька кубиків льоду;
  • ½ лайма;
  • свіжа м'ята;
  • 50 мг цукру.

У воду (100 мл) додають цукор. Суміш проварюють на слабкому вогні з метою отримати сироп. У великий стакан для молочних коктейлів поміщають нарізаний часточками лайм і листя м'яти, заливають цукровим сиропом і розтирають вміст склянки товкачиком. Келих доверху наповнюють подрібненим льодом, потім заливають спрайтом.

Методи приготування коктейлів

Як зробити коктейль, щоб він вийшов дійсно смачним? Існує безліч варіантів приготування напою:

  1. Білд. Усі інгредієнти комбінуються в посуді для подачі напою. У техніці «побудова» готують Криваву Мері, Викрутку та інші мікс-дрінки. Методика «нашарування» передбачає наявність знань про щільність алкоголю (Б-52). Для вичавки соку з фруктів і ягід використовують малдер (товкачик). Таким способом готують Мохіто.
  2. Стір. Передбачає змішування інгредієнтів в окремій посудині, розмішування їх барною ложкою і проціджування рідини через сито.
  3. Шейк. Напої готують у шейкері.
  4. Бленд. Передбачає, що коктейлі роблять у блендері. Наприклад, Піна Колада і фруктовий смузі виробляються шляхом змішування інгредієнтів у чаші спеціального апарату.

Хочете, щоб ваш cocktail-напій був божественним? Тоді придбайте на сторінках інтернет-магазину «Баритон» все найнеобхідніше для приготування справжніх тонізуючих і ароматних шедеврів бармена.