Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Як вибрати та використовувати барний шейкер

Шейкер – це невеликий барний інвентар, призначений для приготування різних коктейлів шляхом змішування кількох різних компонентів. Слово «shaker» в перекладі на українську мову означає «трясти», чим професійно займаються бармени. Коктейльний шейкер спрямований на виконання наступних цілей:

    ec1d5617deeadcf32d01a66814b4d90f.jpg
  • Ретельно змішувати. До складу коктейльних напоїв входять холодні інгредієнти, але щоб їх добре примішати, потрібні чималі зусилля, а шейкери для коктейлів значно полегшують цей процес.
  • Швидко охолоджувати. Лід і вмілі рухи дозволяють швидко змішати всі компоненти, отримуючи смачний і прохолодний коктейль.

Основним матеріалом для виготовлення професійного шейкера служить нержавіюча сталь, для зручності іноді частково використовують скло. В умілих руках шейкери будуть прикрасою не тільки для будь-якого бару, але й родзинкою на домашній вечірці.

Види шейкерів

З усього різноманіття пропозицій можна виділити 3 основні види, якими користуються професійні бармени.

Коблер – класичний варіант приладу, що складається зі склянки, сита і кришки. Коблер вважається найкращим приладом для новачків у коктейльній справі, його легко збирати.

Американський (Бостонський) - найпопулярніший шейкер барменів, складається з двох склянок, які ставляться одна на одну, з'єднуючись легким ударом. Кожна колба має свою функцію. Основна металева склянка має більші розміри, ніж друга. Склянка меншого розміру може бути як металевою, так і скляною, її головна функція – це змішування. Для зручності та практичності колби іноді обладнують спеціальними обтяжувачами, які надають жорсткості та додаткової ваги.7c2b7827f93115b8c4cd64684d771878.jpg

Французький – використовується рідше за все барменами, складається зі склянки та чашоподібної кришки. Цей прилад має елегантну форму, є чимось середнім між класичною та американською моделлю.

Якщо ви власник закладу, перш ніж придбати певну модель, порадьтеся з барменом, яким приладом він віддає перевагу працювати, оскільки від його навичок залежатиме успішність напою.

Правила приготування коктейлю в шейкері

Принцип створення коктейлів не змінюється вже багато століть, змінюється лише його вміст. Перш за все, перед тим як почати готувати коктейль шейкером, переконайтеся, що його елементи не мають сторонніх запахів. Охолодіть шейкер, потім насипайте необхідні компоненти в такій послідовності:
  • лід;
  • молоко,
  • вершки, сік;
  • спиртні напої.

Щільно закривши складові частини, тримайте їх міцно двома руками і починайте змішувати напій. Лід у процесі руху повинен створювати звуки ударів. Відкриваючи шейкер, обов'язково використовуйте спеціальне сито (стрейнер), щоб запобігти потраплянню шматочків льоду та фруктів у готовий напій. Експериментуючи з різними інгредієнтами, не забувайте про особливості взаємодії деяких продуктів один з одним.93d15d23065fa8e7063da07b47ba93c8.jpg

Коктейлі, де використовується шейкер

Різноманітність коктейлів, приготованих шейкером, вражає не тільки своїм насиченим смаком, але й феєрією кольорів. Експериментуючи з компонентами, можна створювати безліч дивовижних напоїв, але найпопулярнішими напоями залишаються:
  • «Маргарита» - лід, цукровий сироп, лайм, сіль, текіла, лікер тріпл сек.
  • «Секс на пляжі» - лід, ананас, малина, журавлинний та ананасовий сік, персиковий лікер, горілка.
  • «Дайкірі» - лід, лаймовий сік, цукровий сироп, білий ром
  • Інші не менш відомі коктейлі.

Пам'ятайте, що в шейкер не можна наливати газовану рідину, її слід додавати в келих поверх інших компонентів перед подачею. Не обов'язково готувати тільки алкогольні напої, конструкція підходить для приготування поживних протеїнових коктейлів і вітамінного фрешу. Незалежно від складності коктейлю, використання шейкера прискорить процес приготування і повністю розкриє смак улюбленого напою.