Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Молекулярна кухня: що це і яке обладнання потрібне?

Молекулярна кухня — це не просто данина моді. Приготування їжі відбувається з використанням сучасних інструментів, спеціального обладнання та нестандартних витратних матеріалів (наприклад, рідкого азоту). Страви молекулярної кухні радують своєю оригінальною подачею та незвичайними смаковими якостями. Вони засновані на молекулярній гастрономії, яка вивчає фізичні та хімічні явища процеси, застосовні для створення кулінарних шедеврів.8f5f8eb4d942c22d8f6bf2bbc513bf44.jpg

Майстер молекулярної кухні при готуванні унікальних страв спирається на такі фізико-хімічні явища, як:

  • дисперсія;
  • теплопровідність;
  • конвекція;
  • заморожування;
  • взаємодія продукту і рідини;
  • та деякі інші.

Такі кухарі сповідують новий підхід. Хоча на перший погляд їхні страви здаються дивними, зате в процесі поглинання ікринок зі смаком яблука, спагеті з овочів або холодної сфери з гарячим шоколадом ваш розум вступає в конфлікт з тим, що бачить, і тим, що завжди сприймав як дане.

Основні техніки в молекулярній кулінарії

Термін «молекулярна кухня» ототожнюють з «молекулярною гастрономією», яка виникла наприкінці XX століття. З тих далеких часів майстри ресторанних мистецтв молекулярної кухні вдосконалили рецепти завдяки виникненню нових технік.

Найпопулярніші методики приготування страв:

  • емульсифікація — трансформація твердих речовин в емульсію;
  • створення сфер з незвичайними смаками та нових харчових текстур (гель, пінка);
  • ароматизація посуду для сервірування столу;
  • поєднання різних смаків, наприклад, солоного і солодкого;
  • флеш-заморожування і вакуумізація;
  • еспумізація, метою якої є перетворення твердих і рідких тіл у пишну піну;
  • готування їжі під високим тиском;
  • ультразвукове перемішування для створення смузі та емульсій.

В якості інгредієнтів прийнято використовувати емульгатори, загусники, цукрозамінники, двоокис вуглецю для спінювання, регулятори кислотності та сферифікатори.

Інструменти для молекулярної кухні

Існує безліч рецептів приготування страв молекулярної кухні. На жаль, в домашніх умовах без спеціального обладнання та інструменту складно створити щось унікальне, навіть якщо ви подивитеся на Ютубі майстер-класи від професійних кондитерів і кухарів.a53feb536ad43b06bd975224ac6de9f0.jpg

Знадобляться наступні інструменти та прилади:

  • шприци та піпетки;
  • скороварки;
  • сковороди з антипригарним покриттям;
  • водяні ванночки для низькотемпературного варіння;
  • машина для створення вакууму;
  • дистилятори та харчові дегідратори;
  • багато іншого.

Ресторанна та домашня молекулярна кухня не може обходитися без специфічної подачі страв. Оскільки порції невеликі, посуд має бути стильним і високоякісним. В інтернет-магазині «Баритон» ви зможете знайти безліч приладдя для приготування різних страв молекулярної кухні — десертів, закусок, пінних пудингів та інших кулінарних шедеврів преміум-класу. Крім того, ми пропонуємо унікальний посуд для демонстрації ваших ексклюзивних напрацювань, заснованих на методиці високої молекулярної кухні.