Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

На скільки повинен бути гострим столовий ніж?

За етикетом для других страв використовують столовий ніж, особливістю якого є заокруглений кінець і округлене лезо. Гострим він повинен бути на скільки, щоб максимум можна було нарізати смажене м'ясо. Для цього досить кута заточки в межах 55-60⁰. На першому місці безпека і збереження поверхні тарілок.

Види столових ножів

До столу сервірують декілька різновидів столових ножів. Найбільш часто застосовують прилад універсальний. За розмірами він не повинен виходити за межі діаметра закусочної тарілки. Існують і інші сервіровочні ножі, які повинні бути присутніми на столі при подачі тих чи інших страв:1922-5.jpg

  • рибний;

  • закусочний;

  • для масла;

  • десертний;

  • фруктовий.

Перший візуально схожий з лопаткою. Він необхідний для риби, щоб естетично відокремлювати філе від кісток. Лезо має довжину 14-30 см, заточку - 15-25⁰. Як допоміжний інструмент використовують виделку, що знаходиться в лівій руці. Прилад для масла має злегка зігнуте широке лезо. Їм зручно наносити масло рівним шаром.

Закусочний менше і тонше звичайного столового приладу. До нього додається аналогічна виделка. Призначення - закуски, холодні страви. Всі ці столові ножі купити можна в інтернет-магазині компанії BARYTON.

Десертний завжди викладають в парі з десертною виделкою. Він невеликий, бере участь в сервіровці, якщо на столі є торти, десерти, тістечка. Їм можна почистити яблуко, якщо на столі відсутній фруктовий ніж. Лезо заточене досить гостро.

Невеликий прилад для фруктів має злегка заокруглене лезо.Його застосовують, коли їдять салат, що складається з крупно нарізаних інгредієнтів, фрукти. Загальна довжина - 17-19 см. На стіл викладають під час зміни гарячих страв на десерти, інші ласощі. На додаток до нього покладається фруктова виделка.

Правила догляду за столовими приборами 2090-5.jpg

Кращими вважаються столові сервірувальні вироби з нержавіючої сталі. Поверхня у них гладка, на ній не скупчуються мікроби. Для збереження робочого якості і презентабельності, важливий хороший догляд.

Так як від тривалого контакту з продуктами поверхня може помутніти, мити їх треба відразу після застілля. Нержавійка потребує делікатного поводження, тому в посудомийну машину їх слід укладати в індивідуальний лоток і вибирати щадячий режим.

При наявності декоративної ручки, як у приладу з колекції Rustic бельгійського виробника Eternum, максимально прийнятна температура води - 45⁰. Металеві губки при ручному митті використовувати не можна.