Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Посуд для запікання: вибір типу та матеріалу виробу

Їжа, приготована в духовці, вважається найсмачнішою та корисною, проте багато залежить від самої посуду для запікання. Обираючи ці ємності, перш за все, необхідно визначитися для яких цілей ви будете її застосовувати. Посуд для духовки може бути урочистий, повсякденний, класичний, витончений або навпаки масивний, але найважливішим параметром при виборі вважається матеріал, з якого її виготовили. Основними матеріалами для такої посуди є:посуд для запікання

  • Силікон – недорогий матеріал, здатний витримувати температуру від -40 °C до +230°C. Вироби з силікону в основному використовують для випічки десертів або їх заморожування.
  • Чавун – довговічний і міцний матеріал, що витримує дуже великі температури, проте чавунний посуд досить важкий і може вбирати запахи.
  • Кераміка – вироби з цього матеріалу естетично привабливі, завдяки чому керамічний посуд підходить не тільки для приготування, але й для сервірування столу.
  • Скло – екологічно чистий матеріал, без вмісту шкідливих речовин або сполук. Скляний посуд використовують для запікання різних страв, а завдяки рівномірному прогріванню, їжа зберігає всі свої вітаміни і виходить дуже смачною та корисною.
  • Тефлон – вироби з цим покриттям дуже зручні у використанні, легко очищаються будь-якими засобами проти жиру. Ймовірність того, що їжа в такій сковороді для запікання пригорить, мінімальна. Тефлон ніяк не впливає на смакові якості приготованої страви.
  • Сталь – довговічний матеріал, з якого виготовляють різноманітний і недорогий посуд. Але ці ємності вимагають ретельного догляду, інакше посуд може швидко зіпсуватися і зіпсувати страву при її приготуванні.
  • Папір – одноразові форми, що дозволяють пекти без великої кількості олії і легко витягувати готові вироби.

Незалежно від матеріалу виготовлення, будь-який посуд для запікання повинен бути жаростійким, не деформуватися і не передавати їжі сторонні запахи в процесі випічки та запікання. Для того щоб їжа не пригорала, була рівномірно прожареною і легко витягувалася, краще обирати посуд з товстішими стінками і дном, не менше 6 мм.

Існує величезна кількість різновидів форми для запікання, але найпоширенішими можна вважати:форми для запікання

  • Гусятниця – овальна, глибока ємність з кришкою, може бути виготовлена з чавуну, кераміки або жаростійкого скла.
  • Кокотниця – це невеликий ковшик з довгою ручкою, ідеально підходить для приготування і подачі порційних страв.
  • Жаровня – середньої глибини ємність з потовщеним дном і короткими ручками з боків.
  • Горщики для запікання – порційні ємності, виконані з кераміки, призначені для приготування перших і других страв.
  • Противень – тонкий лист з невеликими бортиками, в більшості випадків виготовляється з металу, але зустрічаються і різноманітні силіконові форми, зовні дуже схожі з металевим противнем.

Який би ви не обрали посуд, для того щоб він якнайдовше радував вас здоровою і смачною їжею, необхідно дотримуватися всіх нюансів його експлуатації та зберігання.

Яка форма посуду для духовки підійде

Розміри і форми каструль для запікання та іншого посуду можуть бути як зовсім маленькі, так і розраховані на велику кількість людей. Вибір форми посуду безпосередньо залежить від її призначення.

  • Круглі вироби – використовуються для випічки піц, коржів для тортів, пирогів та інших кондитерських виробів.
  • Овальна форма – підходить для приготування рибних і м'ясних страв.
  • Прямокутна – може використовуватися, як для кондитерських виробів, так і для запікання страв з м'яса або риби.
  • Фігурна – такий посуд може мати форму різних тварин, букв, сердечок або зірочок, використовується для приготування оригінальних кондитерських виробів.

За своєю конструкцією форми для запікання можуть бути цільними або роз'ємними. У роз'ємному посуді, завдяки знімному дну і стінкам випічка витягується набагато швидше і легше.

Вибір матеріалу посуду для запікання і догляд за ним

посуд для духовкиОбираючи посуд для запікання, в першу чергу необхідно враховувати кількість людей, для яких ви будете готувати, якщо у вас велика сім'я або вас часто відвідують гості, найкраще придбати ємності більш великих розмірів.

При виборі матеріалу, враховуйте призначення посуду. Для приготування страв у власному соку ідеально підходять скляні або керамічні вироби, якщо ж ви любите підсмажене м'ясо з апетитною скоринкою, то для цих цілей більше підійдуть чавунні або сталеві ємності. Силіконові формочки в основному використовують для різної випічки.

Пам'ятайте, що вироби з металу не можна застосовувати в СВЧ духовці, оскільки вони відбивають мікрохвилі, що може призвести до поломки печі і несприятливих наслідків.

Будь-який посуд жаростійкий не повинен мати які-небудь пошкодження, оскільки в процесі приготування під дією високих температур він може тріснути, і зіпсувати не тільки страву, але й духову шафу.

Обов'язково дотримуйтесь всіх рекомендацій по догляду за посудом, не використовуйте агресивні миючі засоби, після миття ретельно витирайте посуд.

Купити в Україні необхідний посуд для запікання перевірених виробників, можна на сайті нашого інтернет-магазину. На сторінках каталогу представлені тільки якісні вироби за доступними цінами.