Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Правила підбору страв до вина

Закуски до червоного і білого вина підбираються з урахуванням індивідуальних смакових уподобань дегустатора. Дотримуються єдиного правила — ароматні вина з яскраво вираженим смаком доповнюють максимально простими стравами. При підборі спиртного до їжі включається зворотний принцип — вишукані страви доцільно подавати з простим вином, що благотворно позначиться на засвоєнні продуктів організмом.

Ми підготували для вас добірку порад сомельє і гурманів з питань поєднання вина і їжі. Ви дізнаєтеся, що можна вживати з вином і від чого варто відмовитися. Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть вам приготувати закуску, яка найкращим чином розкриє букет благородного хмільного напою.

Поєднання вина і їжі

Кожне вино унікальне! Воно буде балувати ваші смакові рецептори cfab694b382e11b4d6965be3a9cd4b52.jpgу поєднанні з певними стравами. Експерти інтернет-магазину професійного посуду «Баритон» підготували для вас список рекомендацій, що дозволяють правильно підібрати страву до вина:

  • ви ніколи не прогадаєте, якщо будете вживати з алкоголем сири твердих сортів, білий хліб і фрукти;
  • смак дорогих білих вин прекрасно відтіняють устриці, морепродукти, червона і чорна ікра;
  • червоне кріплене вино краще доповнити стравами з перцем або шашликом;
  • напівсолодкому вину добре підходить дичина, свинина і запечені овочі;
  • прекрасний дует з білим столовим або рожевим сухим вином зіграє запечена або смажена риба;
  • червоне вино у поєднанні з м'ясними стравами або сиром напевно побалує ваші смакові рецептори;
  • бажаючим насолодитися келихом напівсолодкого або напівсухого ігристого доцільно звернути увагу на десерти, фрукти або каву.

Не рекомендується закушувати вино стравами, що мають яскраво виражений смак. Поєднання вина з сигаретною або кальянною затяжкою не розкриє букет хмільного напою.

Закуски до вина

Яку закуску вибрати до спиртного, якщо ви готуєтеся до «винного вівторка», фуршету, весільної церемонії або просто домашніх посиденьок у компанії гостей?

Класичні закуски до вина створюють з урахуванням вмісту в спиртному напої цукру. Наприклад, кислувате червоне вино ідеально поєднується з м'ясом і копченостями. Справа в тому, що м'ясо прекрасно перебиває кислинку або терпкість напою. Чим нижча міцність і м'якший смак алкоголю, тим більш нейтральними повинні бути продукти — фрукти, десерт, ніжна риба і т.д.c031fbf3a8e68d84204e2a81b861224d.jpg

До вин прийнято подавати:

  • м'ясну або рибну нарізку;
  • м'ясні рулети з сиром або грибами;
  • шашлик або смажене м'ясо (підходить до червоного вина)
  • випічку з різною начинкою, наприклад, французькі гужери з заварного тіста;
  • морепродукти — креветки під сирним соусом, мідії, лосось;
  • бутерброди з червоною або чорною ікрою;
  • тарталетки з сирним соусом, грибами або паштетом;
  • будь-які сорти зрілого сиру;
  • фрукти — манго, апельсин, диня, персик і груша для червоного вина, всі інші — для інших сортів вина;
  • десерти — морозиво, щербет, тарталетки з нежирним кремом, бісквіт, печиво савоярді, муси, желе;
  • закуску з язика або холодну телятину для білих сухих вин;
  • рибу з овочами або овочевий мікс, в якому в ідеалі повинні бути присутніми цвітна капуста, цукіні, спаржа.

Якщо ви вживаєте вино на природі, після відкорковування пляшки потримайте деякий час її відкритою. Завдяки такому нехитрому прийому аромат напою заграє всіма барвами і стане більш тонким.

Таким чином, бажаючим розкрити смак слабоалкогольного напою і не викликати гастрономічний дисонанс потрібно правильно підбирати страви під різні сорти вина. Алкоголь з кислинкою поєднують з м'якими і ніжними закусками, сухе червоне вино прекрасно відтіняється шашликом і гострими стравами, для рожевого і напівсолодкого ідеально підійдуть сир, фрукти і десерти.