Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Правильний посуд для чаювання: 10 секретів смачного чаю

dd447bc0eea9e0b6896c4fcbac6eb3b7.jpg

Традиції чаювання ведуть свої витоки від східної чайної церемонії. Це специфічна ритуалізована процедура чаювання, якій у східних традиціях надається особливе значення. Ключову роль у традиційній церемонії відіграє чайний майстер – це людина, яка досконало знайома з мистецтвом приготування чаю.

Посуд для чайної церемонії зазвичай включає в себе:

  • Дошку для розміщення чайного посуду і розливання напою по чашках – Ча Бань. Це дерев'яний, фарфоровий або металевий піднос з піддоном, куди стікає вода. Іноді він виконується у формі столика;
  • Ємність для сухої чайної заварки, яка традиційно вживається для «знайомства» з чаєм, його структурою і ароматом – Ча Хе;
  • Чаша для заварювання напою – Гай Вань. Це чаша з блюдцем, і щільно закриваючоюся кришкою;
  • Піала невеликого розміру або маленька чашка для чаювання – Ча Бей;
  • Фарфоровий сосуд з носиком для розливання чайного настою по чашках – Ча Хай.
17f7b7526f242b743bf18dc0ded7a27c.jpg

Це мінімальний набір посуду для приготування чаю. У традиційних чайних церемоніях застосовуються також ситечко (Ча Люй Ван), ніж для розрізання листа пуера (Пуер Ча Дао), окрема чашка для знайомства з ароматом напою (Вень Сян Бей), і інший посуд та аксесуари.

10 золотих правил заварювання чаю

Навіть якщо у вас немає всього потрібного посуду для китайського чаювання, майстри чайних клубів рекомендують дотримуватися нескладних правил заварювання чаю. Їх дотримання допоможе повною мірою розкрити смакові переваги цього напою.

  1. Заварювати потрібно тільки свіжий лист, оскільки з часом ефірні олії вивітрюються;
  2. Застосовувати для заварки тільки свіжу воду першого кип'ятіння;
  3. Вода обов'язково повинна бути повністю вскипілою;
  4. Посуд для заварювання обов'язково попередньо прогріти;
  5. Заварку кладуть прямо в заварювальний чайник, не застосовуючи ситечко – тільки так лист зможе розкрити свій смак;
  6. Потрібно дотримуватися часу настоювання чаю – чорний чай заварювати близько 5 хвилин, зелений – трохи менше. Надто довга заварка шкідлива для смаку;
  7. Посуд для чаю повинен бути з фарфору або фаянсу, чайник – обов'язково з щільно закриваючоюся кришкою.
  8. 564df5815e1bcf23073847356543e5d0.jpg
  9. Не варто використовувати великі чашки, оскільки аромат поступово вивітрюється, і до останніх ковтків напій втрачає більшу частину смаку. Чашка повинна утримувати тепло;
  10. Не рекомендується заварювати листя багато разів, за винятком улуна або пуера;
  11. Щоб повною мірою відчути смак напою, бажано вживати його без цукру та інших добавок.

Таким чином, слід відповідально ставитися до процедури заварювання, і використовувати тільки якісний посуд для чаювання. Для того, щоб повною мірою відтворити атмосферу затишку чайної церемонії, рекомендується купити набори для чаю, в яких присутній весь необхідний посуд.

Наш магазин пропонує великий вибір чайних наборів, і іншого посуду та аксесуарів за вигідними цінами. Висока якість – наша пріоритетна політика, оскільки ми прагнемо подарувати культуру чаювання на вищому рівні кожному клієнту.