
Традиції чаювання ведуть свої витоки від східної чайної церемонії. Це специфічна ритуалізована процедура чаювання, якій у східних традиціях надається особливе значення. Ключову роль у традиційній церемонії відіграє чайний майстер – це людина, яка досконало знайома з мистецтвом приготування чаю.
Посуд для чайної церемонії зазвичай включає в себе:
- Дошку для розміщення чайного посуду і розливання напою по чашках – Ча Бань. Це дерев'яний, фарфоровий або металевий піднос з піддоном, куди стікає вода. Іноді він виконується у формі столика;
- Ємність для сухої чайної заварки, яка традиційно вживається для «знайомства» з чаєм, його структурою і ароматом – Ча Хе;
- Чаша для заварювання напою – Гай Вань. Це чаша з блюдцем, і щільно закриваючоюся кришкою;
- Піала невеликого розміру або маленька чашка для чаювання – Ча Бей;
- Фарфоровий сосуд з носиком для розливання чайного настою по чашках – Ча Хай.

Це мінімальний набір посуду для приготування чаю. У традиційних чайних церемоніях застосовуються також ситечко (Ча Люй Ван), ніж для розрізання листа пуера (Пуер Ча Дао), окрема чашка для знайомства з ароматом напою (Вень Сян Бей), і інший посуд та аксесуари.
10 золотих правил заварювання чаю
Навіть якщо у вас немає всього потрібного посуду для китайського чаювання, майстри чайних клубів рекомендують дотримуватися нескладних правил заварювання чаю. Їх дотримання допоможе повною мірою розкрити смакові переваги цього напою.
- Заварювати потрібно тільки свіжий лист, оскільки з часом ефірні олії вивітрюються;
- Застосовувати для заварки тільки свіжу воду першого кип'ятіння;
- Вода обов'язково повинна бути повністю вскипілою;
- Посуд для заварювання обов'язково попередньо прогріти;
- Заварку кладуть прямо в заварювальний чайник, не застосовуючи ситечко – тільки так лист зможе розкрити свій смак;
- Потрібно дотримуватися часу настоювання чаю – чорний чай заварювати близько 5 хвилин, зелений – трохи менше. Надто довга заварка шкідлива для смаку;
- Посуд для чаю повинен бути з фарфору або фаянсу, чайник – обов'язково з щільно закриваючоюся кришкою.
- Не варто використовувати великі чашки, оскільки аромат поступово вивітрюється, і до останніх ковтків напій втрачає більшу частину смаку. Чашка повинна утримувати тепло;
- Не рекомендується заварювати листя багато разів, за винятком улуна або пуера;
- Щоб повною мірою відчути смак напою, бажано вживати його без цукру та інших добавок.

Таким чином, слід відповідально ставитися до процедури заварювання, і використовувати тільки якісний посуд для чаювання. Для того, щоб повною мірою відтворити атмосферу затишку чайної церемонії, рекомендується купити набори для чаю, в яких присутній весь необхідний посуд.
Наш магазин пропонує великий вибір чайних наборів, і іншого посуду та аксесуарів за вигідними цінами. Висока якість – наша пріоритетна політика, оскільки ми прагнемо подарувати культуру чаювання на вищому рівні кожному клієнту.