Замовлення відправляються на наступний робочий день після оформлення та оплати.
імпортер
професійного
посуду
UA | RU
0
0
Кошик
0

Соусник, чи потрібен він на кухні?

e64d3a09e00d635a006d462a6e56791f.jpgЧасто основні блюда доповнюють різними приправами. Для їх подачі використовують соусники - витончений посуд, виготовлений з порцеляни або іншого матеріалу. Цю традицію ввели ще в кінці XVII століття у Франції, коли дотримання класичного етикету для знаті вважалося невід'ємною частиною будь-якої трапези.

Види соусників

Традиційний варіант цього посуду - невисока довгаста чаша, для зручності оснащена носиком і ручкою . Згодом обриси класичного посуду змінилися. Зараз існує безліч посуду, різного як за формою, так і за обсягом, матеріалами виготовлення. У продажу можна зустріти моделі:
  • довгасті класичні, що відрізняються глибиною;
  • овальні;
  • круглі;
  • квадратні.
Приклад класичної посуду - соусник Lubiana Like (Польща). Ручки і носик можуть бути відсутніми, тоді до такого предмету сервіровки покладається ложка, відповідна по стилю. Так як до різних страв подають різні приправи, на стіл виставляють кілька судин. Розташовують їх біля відповідних страв.

Якщо в меню є їжа, яку потрібно мокати в соус, соусники повинні знаходитися біля кожного учасника трапези. Таким чином подають в спеціальних ємностях приправу для суші. Перед тим як з'їсти, роли або суші, опускають рідкий соєвий соус.

В інтернет-магазині компанії BARYTON є відповідні для таких випадків колекції: Ariane від Artisan (Індія), Minimax від виробника з Арабських Еміратів Rak, Fervido Yellow від Cosy & Trendy (Бельгія). Ці прилади не схожі на європейські, вони нижче, мають прямокутну або круглу форму.Y0HYXVpThlrKfsGtatMe.jpg

Особливості дизайна

У переважної більшості соусників є невелика ніжка. Вона виконує дві функції - трохи підняти ємність, щоб вона була видна на загальному тлі і уникнути зіткнення її з скатертиною. Це актуально, коли дно дуже гаряче або вологе.

Іноді рідини під впливом сили тяжіння діляться на дві фракції - легку і важку. На цей випадок передбачена спеціальна трубка, яка веде до носика. Через неї вміст надходить з денця.

Посудини істотно відрізняються за обсягом. У нашому магазині можна купити соусник від 50 до 500 мл. Перші подають порційно кожному гостю, другі - для всіх одночасно.

Найбільш затребуваний матеріал - витончений фарфор і кераміка. Ємності з них добре підходять для приправ як холодних, так і гарячих. Їх легко мити, харчова кислота на них не впливає. Круглі форми часто доповнюють кришкою для того, щоб зберегти аромат вмісту. У великому посуді зберігають і подають до столу лечо, сметану, кетчуп.