
Види соусників
Традиційний варіант цього посуду - невисока довгаста чаша, для зручності оснащена носиком і ручкою . Згодом обриси класичного посуду змінилися. Зараз існує безліч посуду, різного як за формою, так і за обсягом, матеріалами виготовлення. У продажу можна зустріти моделі:- довгасті класичні, що відрізняються глибиною;
- овальні;
- круглі;
- квадратні.
Якщо в меню є їжа, яку потрібно мокати в соус, соусники повинні знаходитися біля кожного учасника трапези. Таким чином подають в спеціальних ємностях приправу для суші. Перед тим як з'їсти, роли або суші, опускають рідкий соєвий соус.
В інтернет-магазині компанії BARYTON є відповідні для таких випадків колекції: Ariane від Artisan (Індія), Minimax від виробника з Арабських Еміратів Rak, Fervido Yellow від Cosy & Trendy (Бельгія). Ці прилади не схожі на європейські, вони нижче, мають прямокутну або круглу форму.

Особливості дизайна
У переважної більшості соусників є невелика ніжка. Вона виконує дві функції - трохи підняти ємність, щоб вона була видна на загальному тлі і уникнути зіткнення її з скатертиною. Це актуально, коли дно дуже гаряче або вологе.Іноді рідини під впливом сили тяжіння діляться на дві фракції - легку і важку. На цей випадок передбачена спеціальна трубка, яка веде до носика. Через неї вміст надходить з денця.
Посудини істотно відрізняються за обсягом. У нашому магазині можна купити соусник від 50 до 500 мл. Перші подають порційно кожному гостю, другі - для всіх одночасно.
Найбільш затребуваний матеріал - витончений фарфор і кераміка. Ємності з них добре підходять для приправ як холодних, так і гарячих. Їх легко мити, харчова кислота на них не впливає. Круглі форми часто доповнюють кришкою для того, щоб зберегти аромат вмісту. У великому посуді зберігають і подають до столу лечо, сметану, кетчуп.