Не зовсім звичайні прибори часто подають на заходи, що проходять у форматі фуршету. До них відносяться і вилки для торта, що є одним з видів виробів, призначених для сервірування столів з десертами.
Основні відмінності десертных виделок
Розпізнати цей специфічний прибор можна за особливою будовою крайнього правого зубця - в класичному виконанні він заточений і довше інших. Така геометрія виправдана в ситуації, коли неможливо скористатися ножем. Гострий зубець допоможе відокремити шматочок торта, тримаючи блюдце в руці. Коли тарілка стоїть на столі і є можливість присісти, зручніше взяти для цієї мети ніж.
Розмір прибору, як правило, відповідає діаметру поданої тарілки. Оскільки на будь-якому культурному заході важлива сервіровка столу, слід знати деякі правила:
десертна вилка, призначена для торта, повинна лежати за тарілкою в напрямку середини столу;
ручка прибору повинна «дивитися »вліво;
за ним має бути присутня десертна ложка;
місце для ножа - проміжок між виделкою і тарілкою.
При використанні виключно десертної виделки, її беруть в праву руку. У сидячому положенні часто вдаються до допомоги ножа. У цьому випадку останній беруть у праву руку, а інший столовий прилад в ліву. Але і тут є винятки. Якщо торт повітряний, виделку можна використовувати сольно. На нашому сайті можна підібрати столові прибори як для закладу громадського харчування, так і для дому.
Вилки для торта Eternum
Вироби від виробника з Бельгії Eternum, широко представлені в каталозі інтернет-магазину «Баритон». Випуск столових приборів, а також посуду з нержавіючої сталі - основна спеціалізація компанії. Пропонований покупцеві асортимент складається з понад півсотні моделей.
Серед них як витончені, елегантні вироби, так і вироби в сільському стилі. Останні представлені колекцією Rustic. Вид цих приборів створює особливу домашню атмосферу, навіть в самому шумному закладі.
Прикладом класики є серія Anser. Вона відмінно підійде для закладу будь-якого формату. Довжина її - 14,5 см, товщина 0,2 см. Лаконічний дизайн робить колекцію популярною серед рестораторів.