Існують предмети, без яких сучасна людина не може обійтися. До них належать і прилади для сервірування столу. Якщо вдома можна обійтися мінімальним комплектом, то кожен поважаючий себе заклад громадського харчування зобов'язаний купити столові прилади в повному наборі. Професійні прилади високої якості з нержавійки випускає виробник Eternum. Це ідеальний варіант для найкращих ресторанів, кафе.
Різноманітність столових приладів
Існують набори для щоденного використання та святкові. Перші присутні в кожному домі, другі зустрічаються в солідних ресторанах, на банкетах. Умовно їх розбивають на два великих класи: індивідуальні, призначені для однієї людини та допоміжні, за допомогою яких їжу накладають порційно. Основні прилади бувають:
- столовими;
- закусочними;
- рибними;
- десертними.
Столові — найбільш використовувані, їх застосовують для гарячих страв. Це ніж довжиною від 24 до 25 см, трохи меншої довжини ложка, вилка. Другий вид — закусочні. До них належать невеликі вилка і ніж. По відношенню до тарілки їх розташовують на найбільшій відстані.
Рибні — вилка з особливими укороченими зубцями, ніж з лезом і тупим і широким. Призначення цих інструментів — розділення гарячої риби.
Останніми застосовують десертні прилади — вилку з трьома зубцями, гострий з тонким лезом ніж, ложку. Використовують десертні інструменти для солодких страв, пирогів, фруктів, каш, молочних коктейлів. Їх місце розташування — над тарілкою.
При подачі азійських страв застосовують палички. Якщо гості європейці, то звичайні прилади також повинні знаходитися на столі. Коли в меню є специфічні страви, знадобляться додаткові інструменти. До них належать різні вилки — кокотні, для молюсків, спагеті, фруктів, омарів, ракоподібних, устриць.
Найкращі столові прилади
Компанія «Баритон» пропонує високоякісні столові прилади від виробника Eternum у великому асортименті. Тут можна придбати як столові, так і десертні вилки, кавові, столові, чайні ложки, різноманітні ножі. Ціни найкращі в Україні.
Виробник пропонує три колекції, що складаються з широкого ряду предметів. Так, для сервірування святкового столу випущена серія Eternum Signature. Вона підійде для найкращих ресторанів, готелів. Такий же широкий асортимент включає в себе колекція Gastronum.
Нова лінійка від Eternum — ножі для стейка Rubis. Вони відрізняються ексклюзивним дизайном, стійкістю до корозії, ідеальним лезом. Ручка ножа м'яка, виготовлена з композиту РОМ. Її грані схожі з дорогоцінним каменем.
Наявність різноманітних столових приладів і вміння правильно сервірувати ними стіл піднімає престиж закладу. Тому важливо знати все про столові прилади, як мінімум в теорії, вміти користуватися ними.